У Києві вшанували пам’ять Валерія ЛОБАНОВСЬКОГО

13 травня День пам’яті Валерія ЛОБАНОВСЬКОГО
11 мая, 2023
Игорь БЕЛАНОВ: «Я стал тем, кем являюсь сейчас только благодаря ЛОБАНОВСКОМУ».
13 мая, 2023
13 травня День пам’яті Валерія ЛОБАНОВСЬКОГО
11 мая, 2023
Игорь БЕЛАНОВ: «Я стал тем, кем являюсь сейчас только благодаря ЛОБАНОВСКОМУ».
13 мая, 2023
У Києві вшанували пам’ять Валерія Лобановського

Сьогодні, 13 травня, виповнюється 21 рік з дня смерті легендарного гравця та тренера київського «Динамо», Валерія Васильовича Лобановського.

За іронією долі легендарний Метр, чиє ім’я є уособленням динамівського футболу, помер у день заснування клубу, славну історію якого він писав протягом багатьох десятирічь, спершу як гравець, а потім як тренер-новатор, створивши кілька «золотих» команд різних поколінь, які гриміли на всю Європу.

У цей день футбольні люди з України і не тільки згадують Валерія Васильовича. В умовах воєнного стану в Україні традиційний мітинг пам’яті Валерія Лобановського не проводиться з міркувань безпеки. Та все одно у цей день біля пам’ятника Метру як завжди багато квітів. Люди підходять до пам’ятника на Байковому кладовищі та пам’ятника біля стадіону із самого ранку. Це і ті, хто знав Метра особисто, і ті, хто захоплювався успіхами «Динамо» на трибунах стадіону або біля екранів телевізорів.

Серед них, як завжди, найрідніші – донька Валерія Васильовича Світлана, яка є вірною берегинею пам’яті видатного тренера. До могили на Байкове кладовище традиційно приходять близькі люди, які знали Валерія Васильовича особисто, аби у тиші згадати, якою видатною людиною був Валерій Васильович.

Фото — ФК «Динамо»

Comments are closed.