Помер Михайло ФОМЕНКО

У Києві вшанували пам’ять Валерія ЛОБАНОВСЬКОГО
6 января, 2024
У Києві вшанували пам’ять Валерія ЛОБАНОВЬСКОГО
13 мая, 2024
У Києві вшанували пам’ять Валерія ЛОБАНОВСЬКОГО
6 января, 2024
У Києві вшанували пам’ять Валерія ЛОБАНОВЬСКОГО
13 мая, 2024

29 квітня, на 76-му році життя, після тривалої боротьби з онкологічним захворюванням перестало битися серце колишнього видатного гравця та тренера київського «Динамо», екстренера збірної України Михайла Фоменка.

IFEF Lobanovsky сумує разом з усім українським футболом, висловлюємо щирі співчуття сімʼї Михайла Івановича.

Під час ігрової кар’єри Михайло Фоменко виступав на позиції захисника за «Спартак» (Суми), луганську «Зорю» та київське «Динамо». Разом з українським столичним клубом він тричі ставав чемпіоном СРСР, двічі вигравав Кубок СРСР, а також по разу Кубок володарів Кубків УЄФА та Суперкубок УЄФА.

У складі збірної СРСР він виграв срібло чемпіонату Європи-1972 та бронзу Олімпіади-1976. Як тренер Михайло Іванович приводив «Динамо» до титулу чемпіонів України сезону-1992/93 та перемоги в Кубку України-1993. Також Фоменко з 2012 до 2016 року очолював збірну України, яку вивів на Євро-2016. Після цього тренер завершив кар’єру. Михайло Іванович має такі звання: майстер спорту міжнародного класу, заслужений майстер спорту СРСР, заслужений тренер України та Грузії, заслужений працівник фізичної культури та спорту, почесний громадянин міста Суми.

Світла памʼять!

Comments are closed.